Vratiti stari sjaj Zanatskom centru u Brčkom

17.7.2020. Usvojenim rebalansom budžeta koji uključuje 60.000 maraka za radove na rekonstrukciji gradskog Zanatskog centra, stvoren je ključni preduslov da bi sami radovi, na ovom lokalitetu bili započeti i okončani najvjerovatnije do kraja tekuće godine.Konkretne aktivnosti na obnovi Zanatskog centra, u samom središtu Brčkog, započele su još 2015. godine. Jučerašnjim usvajanjem rebalansa budžeta i izdvajanjem nedostajućih sredstava je zaokružena neophodna finasijska konstrukcija za ovaj projekat.

Image for news

Usvojenim rebalansom budžeta koji uključuje 60.000 maraka za radove na rekonstrukciji gradskog Zanatskog centra, stvoren je ključni preduslov da bi sami radovi, na ovom lokalitetu bili započeti i okončani najvjerovatnije do kraja tekuće godine.

Konkretne aktivnosti na obnovi Zanatskog centra, u samom središtu Brčkog, započele su još 2015. godine. Jučerašnjim usvajanjem rebalansa budžeta i izdvajanjem nedostajućih sredstava je zaokružena neophodna finasijska konstrukcija za ovaj projekat.

„Osiguravanjem i posljednje neophodne tranše od 60.000 maraka, obezbijedili smo sav potreban novac za obnovu jedne od prepoznatljivih arhitektonskih cjelina Brčkog, gradski Zanatski centar, kako bismo mu vratili nekadašnji stari sjaj“, rekao je predsjednik Skupštine distrikta, Esed Kadrić. Mada su sredstva za ove namjene iz budžeta u posljednih nekoliko godina kontinuirano bila izdvajana, sada su u potpunosti zaokružena.

„Nekoliko puta ponavljali smo tendere jer su ponude za popločavanje, izradu oborinske kanalizacije, uređenje stepeništa, te pravljenje uzlaznih rampi za invalidna lica sa ogradama, uvijek bile veće od akumuliranog novca koji smo posjedovali. Sad ćemo imati i nešto više od 270.000 maraka, što će biti dovoljno da cijeli posao uspješno okončamo“, rekla je vršilac dužnosti šefice Kancelarije za upravljanje javnom imovinom Vlade Distrikta Jelena Duvnjak.

Inače, već početkom narednog mjeseca, biće raspisan novi tender za odabir izvođača radova, koji bi do septembra trebao biti uveden u posao, a cijeli projekat obnove završen do kraja tekuće godine.